Uithoornaar in adviesraad over Schiphol

Door de Dichtbijredactie (Witte Weekblad)

UITHOORN - Uithoornaar Klaas Bijlsma is donderdag door de bewonersvertegenwoordigers uit het Regioforum gekozen in het College van Advies van de Omgevingsraad Schiphol (ORS). Bijlsma was al bewonersvertegenwoordiger in het Regioforum.

De nieuwe Omgevingsraad Schiphol (ORS) bestaat uit een Regioforum en een College van het Advies. Het College van Advies adviseert bewindslieden van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en richt zich op vraagstukken van ruimtelijk beleid, infrastructuur en regionaal economisch beleid in relatie tot de ontwikkeling van Schiphol en haar omgeving.

Er zijn drie bewonersvertegenwoordigers in het College van Advies. Deze zijn gekozen door de tien 'cluster vertegenwoordigers' van de ORS, die op hun beurt gekozen zijn door de circa 90 bewonersorganisaties die actief zijn rondom Schiphol.

Het College van Advies bestaat verder uit vertegenwoordigers van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de luchtvaartsector en de regionale overheden. Ook een vertegenwoordiger van het regionale bedrijfsleven en de regionale milieubeweging kunnen aanschuiven.

Op 29 januari wordt in het provinciehuis in Haarlem in aanwezigheid van staatssecretaris Mansveld het officiële startsein gegeven voor de Omgevingsraad Schiphol.


Reacties op dit bericht

21 jan 2015 om 01:14:07

Geplaatst door Jan Griese

Het is duidelijk, dat op Dhr Klaas Bijlsma (Buitengebied Aalsmeerbaan) een zware verantwoording drukt. Aalsmeer is al een zwaarbelast gebied, waar recent een Rapport over is gemaakt : "Zuidoosthoek " , dus Aalsmeer/Uithoorn /Amstelveen. Bovendien wil Alders en co de Aalsmeerbaan nog eens met 70 % laten groeien. Dat is absurd ! Dhr Bijlsma zal hierbij de steun van gemeenten Amstelveen, Uithoorn en Amstelveen brood nodig hebben. Laat het nu waar zijn, dat Zwanenburg steun kreeg van clusters Kaagbaan, zodat er niemand gekozen werd in het College van Advies van Amstelveen en Amsterdam...en deels niet van Aalsmeerbaan binnengebied , de meest zwaar gehinderde gebieden. Dat kan dus niet zo. Die weeffouten moeten gewijzigd worden door de nieuwe ORS . Er is 1 groot winstpunt : Dhr van Ojik, Zwanenburg is niet gekozen in het hoogste college van Advies, en dat was zeer nodig